Droneify flyger för Bäckström

Kjell Bergqvists tolkning av Leif GW:s Bäckström blev en succé på TV4 och C More. Nu kommer uppföljaren där Droneify står för flygfilmningen. Den här gången har fallet koppling till en makaber speldosa, som det verkar vila en förbannelse över, så den nya säsongen andas lite mer mystik, men Bäckström är fortfarande en skitstövel med ett stort gott hjärta och mycket humor.

”Bäckström” produceras av Yellowbird för C More och TV4 i samproduktion med bland andra Film i Väst.

Kjell-Kjelle-Bergqvist.jpg

Nya drönarregler inom EU

EASA.jpg

För att underlätta utvecklingen av drönare och samtidigt behålla den höga säkerheten i takt med att trafiken ökar, gäller nu nya regler för drönare från och med den 1 januari 2021. Reglerna är gemensamma inom hela EU och gäller inte drönare som flyger inomhus.

Droneify har nu Operatörs-ID på sina drönare och EU drönarkort i klasserna A1/A3 & A2. Säkerhet kommer alltid först när vi jobbar, det vill vi även att du som kund ska känna.

Läs mer på Transportstyrelsens hemsida.

Close proximity FPV flying

Vi kan nu erbjuda en ny typ av digitala FPV drönare där vi kan filma nära objekt och personer utan risk att skada omgivningen. Möjligheten att förflytta kameran från utomhusmiljö till inomhus, visa en plats på nära håll och flyta genom lokalerna. Detta gör det även möjligt att för första gången kunna flyga nära människor. Den nya tekniken öppnar upp för ny visuell content som inte har gått att göra innan. Vi kan filma upp till 5K och slowmotion. Se exempel nedan och tveka inte att kontakta oss för mer information. info@droneify.se

DJIDigitalFPVSystem_Featured.jpg

Flygfilm och drönarfoto med HASSELBLAD L1D-20C

DJI_0018.jpg

Vår senaste drone är den första drönaren med en integrerad Hasselbladskamera. Kameran har en variabel bländare på f/2,8 – f/11 och baseras på en 1” sensor. Kameran ger även möjligheten att fota och filma i dåliga ljusförhållanden. Lång flygtid och fantastiska bilder och filmer öppnar upp för nya möjligheter. Vi kan filma i 3840×2160 10-bit 4K Dlog-M och 4K HDR 10-bit video med en bitrate på 100 Mbps. Tack vare den 3-axliga gimbalen behövs ingen digital bildstabilisering.

Nya regler för drönare den 1 januari 2018

Nästa år börjar nya regler för drönare att gälla. Den största förändringen är att vi nu mycket enklare kommer kunna flyga närmare flygplatser och i centrala Stockholm.

De största skillnaderna mot dagens regelverk är:

  • Samtliga drönare som väger under 150 kilo kommer omfattas av reglerna. Det kommer alltså inte längre spela någon roll ifall syftet med flygningen är privat eller kommersiell.
  • Drönare som används för speciella verksamheter - militär, tull, polis, sök- och räddning, brandbekämpning, kustbevakning och haveriutredningar – är undantagna från reglerna . För dessa verksamheter gäller istället särskilda villkor.
  • Kravet på tillstånd för drönare som väger under 7 kilo och som flygs inom synhåll tas bort.

Det här blir också nytt:

  • Den maximala flyghöjden för de allra flesta drönare är 120 meter över mark i okontrollerad luft.
  • Drönare under 7 kilo (som flyger i max 90 km/h), får flyga i en flygplats kontrollzon utan tillstånd, om du flyger 5 kilometer från start- landningsbanan och upp till 10 eller 50 m över mark.
  • Har du tänkt flyga närmre än 1 kilometer från en helikopterflygplats måste du ta kontakt med berörd helikopterflygplats
  • Alla drönare ska ha en märkning med kontaktuppgifter till ägaren.
  • Flygning inomhus omfattas inte av reglerna.
  • Förenklade krav vid flygning i mörker – endast krav på belysning.
  • Förenklat tillstånd för drönare som väger 7 – 25 kg och som flygs inom synhåll.
  • Möjlighet för modellflygklubbar (föreningar) att fortsätta flyga enligt egna stadgar, efter godkännande av Transportstyrelsen.
  • Nya typer av tillståndskategorier för speciella typer av flygningar, som till exempel flygning utom synhåll och på hög höjd.
  • Tidsbegränsningen på de flesta tillstånden tas bort.
  • Ändringar i minimiseparation.